×
اطلاعات بیشتر باشه، مرسی برای ارائه بهترین تجربه کاربری به شما، ما از کوکی ها استفاده میکنیم

gegli

ettelaate omoomi

× موارد مندرج در این وبلاگ اطلاعات عمومی خواهد بود
×

آدرس وبلاگ من

dashti.goohardasht.com

آدرس صفحه گوهردشت من

goohardasht.com/abezi

راهنماي کامل براي خريد لپ تاپ

دنياي رو به جلوي امروزه ما را وادار نموده است که همواره و در همه جا به اطلاعات و منابع مهم مورد نيازمان ، دسترسي داشته باشيم  و بالطبع، مظهر اين دسترسي به منابع اطلاعاتي که همانا کامپيوتر ها باشند نيز  ميبايست همواره در دسترس باشد از اينجاست که يکي از مظاهر تکنولوژي مدرن ، يعني لپ تاپ ها ظهور ميکنند. شايد بعنوان يک بيننده در هنگام مواجهه با خريد اين دستگاه ، تنها فاکتور مهم در حهت خريد آن را قيمت دستگاه بدانيد ولي در مقام خريدار اوضاع کاملا تفاوت ميکند. در اين مقاله سعي دارم با معرفي ويژگي هاي يک محصول برتر به معرفي بهترين هاي حال حاضر ايران در رده هاي مختلف کاربردي و قيمتي بپردازم.

بازار بزرگ لپ تاپ ها آنچنان متنوع است که اگر قصد خريد يک لپ تاپ را داريد و هنوز چيزي را انتخاب نکرده ايد به شما پيشنهاد ميکنم اصلا و به هيچ وجه به بازار نرويد چون کاملا در درياي  مدلهاي مختلف از مارک هاي متنوع غافلگير شده و غير ممکن است انتخاب صحيحي را انجام بدهيد. براي راحتي انجام يک انتخاب مناسب ميخواهم خريداران را از لحاظ انتظاري که از دستگاه خود دارند به 4 دسته تقسيم کنم:
1- افراد عادي که انتظاراتشان از نوت بوک، به مواردي همچون برنامه هاي ويرايش متن ، برنامه هاي حسابداري ، استفاده از اينترنت ، نگه داري اطلاعات و مواردي از اين دست محدود ميگردد(که فکر ميکنم درصد بالائي از نوت بوک داران از اين دسته هستند)
2- افراد طراح (که سر و کار زيادي با برنامه هايي همچون Photoshop ، Premier و از اين دست  دارند) و همچنين افراد خوره بازي، که حتي در هنگام  خواب نيز نمي توانند از محبوبشان جدا شوند!
3- مديران ، پشت ميز نشينهاي مايه دار و کلا کساني که معمولا زياد جابجا نميشوند (و البته هزينه کردن به سبک بسيار مايه دارانه برايشان اصلا خيالي نيست !)
4- افرادي که فاکتور وزن و حجم برايشان از حداکثر اهميت برخوردار است (Ultra Portable User)

خب همين حالا گروه خودتان را انتخاب کنيد چون در ادامه باز هم در درون اين گروه ها به دسته بندي ميپردازيم:
دسته اول يا افراد عادي را از چند لحاظ ميتوان دوباره گروه بندي کرد مثلا از لحاظ هزينه جهت خريد نوت بوک: اين دسته از دانشجويان آس و پاس شروع ميشود و طيف آن تا مايه دارهائي که رنگ نوت بوکشان را با رنگ پاپيون سگ شان ست ميکنند ادامه دارد! (که مختص اين رده هم نيست ولي در اين رده کمي پررنگ تر است) .
در اين دسته مشخصات نوت بوک ها حداکثردر محدوده متوسط قطعات قرار دارد (و اين صرفا به آن معني نيست که قيمت آنها هم لزوما در رده متوسط قرار داشته باشد) و مشخصات آنها را بايد در ليست زير جستجو کرد :
CPU: در اينجا از مدلهاي ارزان قيمت تک هسته اي AMD تا مدل هاي نه چندان قديمي Pentium M را ميتوان يافت. البته در اين ميان شايد به چندين مدل سنت شکن نيز بر بخوريد که از مدل هاي جديد تري استفاده کنند.
Monitor: در اينجا صفحه هاي نمايش از 15.4 اينچ به بالا بيشتر به چشم مي خورند چون همانگونه که ميدانيد رابطه ميان اندازه صفحه نمايش و قيمت لپ تاپ يک رابطه معکوس است(هرچه کوچک تر گران تر).
Drive: معمولا يک درايو Combo و شايد اگر هم خوش شانس باشيد يک DVD Writer به تورتان بخورد.
از سه مورد بالا که که بگذريم تقريبا بقيه مشخصات در ساير رده بندي ها هم ديده ميشود ولي يک نکته مهم که شايد در نگاه اول به چشم نيايد و در اين رده بسيار پر کاربرد هم مينمايد وجود امکانات ارتباطي نظير کارت خوان ،
Wi-Fi و Bluetooth در دستگاه است که حتما در مورد آن دقيق باشيد.
لپ تاپ هاي اين رده از حدود 600 هرار تومان تا يک ميليون و چهار صد هزار تومان گستره قيمت دارند.
يک پله بالاتر از اين دسته گروه نوت بوک هاي طراحي و گيم قرار دارد که از لحاظ قيمت از رده پيشين گرانترند. در اينجا اولويتها با گروه قبل تفاوت ميکند جائيکه وجود يک کارت گرافيک قوي به همراه يک حافظه (
RAM) بالا کاملا يک امر مهم ميباشد. وجود يک صفحه نمايش عريض (WXGA) با کيفيت بالا نيز مطمئنا از ملزومات کار است.
امکانات ارتباطي اين دسته نيز ميبايست بسيار بالا باشد  بعنوان مثال کارت
LAN ، کارت خوان ، بلوتوث و Wi-Fi از امکانات استاندارد اين سري هستند.
قيمت هاي اين رده نيز از حدود يک ميليون و سيصد هزار تومان تا حدود چهار ميلون تومان پراکنده است.
 در رده سوم، لپ تاپ هائي قرار دارندکه به سختي بتوان بر آنها اسم نوت بوک نهاد و کارائي و سخت افزار هاي حرفه اي آنها قابليت قرار دادن آنها در رده دسک تاپ ها را به آنها ميدهد تا جائيکه به آنها لقب
Desktop Replacement (جايگزين دسک تاپ) را داده اند و جابجا کردن آنها بيشتر به يک شوخي شبيه است چون در اينجا صحبت از يک غول 8 تا 9 کيلوئي است تا يک لپ تاپ نازک نارنجي !
 و اما درست در نقطه مقابل دسته اخير کوچولوهائي قرار دارند که اگر ندانيم، شايد آنها را با يک
MP3 Player حرفه اي اشتباه بگيريم چون حداکثر ابعاد صفحه نمايش اين همراه هاي کوچک 4.3 اينچ است و در آنها خبري از درايو نوري هم نيست و مجبور به استفاده از External درايو ها هستيم ولي در عوض اينگونه مدل ها چنان آزادي عملي به کاربر ميدهند که بيشتر از آن قابل تصور نيست: به عنوان مثال وزن اينگونه نوت بوک ها در حداکثر خود از 500 گرم تجاوز نمي کند و مدل هاي 250 گرمي آن هم موجود است و اين در حالي است که مشخصات آنها هم چندان پائين نيست مثلا مشخصات  کليدي يکي از پرطرفدارترين اين نوت بوک ها به اين شرح است:
CPU: Intel Core Solo 1.2 GHz
RAM  : 512 MB DDR 2
HDD : 30 GB
که اين مدل داراي بلوتوث ، واي فاي و دوربين نيز مي باشد . پس مي بينيم که در اين رده بيشتر از اينکه در نگاه اول به چشم مي آيد امکانات فراوان گنجانده شده  که البته در حد يک رفع نياز ضروري در جائيکه امکان حمل يک لپ تاپ معمولي را نداريم بسيار کارامد مي نمايد.
همانگونه که حدس ميزنيد قيمت اين رده نيز به نسبت لپ تاپ هاي معمولي بسيار گرانتر است و از حدود يک ميليون و ششصد هزار تومان شروع مي شود و گستره آن به بالاي دو و نيم ميليون هم ميرسد.

خب حالا که نيازهايمان براي خريد نوت بوک را مشخص کرديم نوبت به آن ميرسد که به بازار سري بزنيم و ببنيم براي رفع اين نياز ها شرکت هاي مختلف داراي چه امکاناتي هستند.
بازار نوت بوک از آنچنان کششي برخوردار است که تقريبا هر شرکتي که شما فکرش را بکنيد داراي مدلي در اين بازار است: از وايوهاي سوني(
WAIO) بگيريد تا تازه وارد اين عرصه يعني گيگابايت. پس در ابتدا لازم ميدانم در مورد هرکدام از اين برندها بسيار مختصر توضيحي بدهم:

الف) Vaio Sony : که معرف همه دوستان ميباشد . داراي کيفيت هاي بسيار بالا از لحاظ ساخت، قيمت هاي نسبتا بالا ، باتري هاي نه چندان خوب و بجز دو سه مدل بسيار گران هيچکدام کارت گرافيک جدا ندارند. شرکتهاي عرضه کننده اصلي وايو در ايران عبارتند از : امرتات ،نقش ، رايانه همراه و دو سه شرکت نچندان مطرح ديگر

ب)Dell : شرکت بزرگ دل در سالهاي اخير لقب بهترين (و شايد بهتر است بگوئيم پر فروش ترين) لپ تاپ هاي متوسط (از لحاظ قيمتي) را به خود اختصاص داده است که از لحاظ کيفيت و قيمت يک تعادل متناسب برقرار کرده است شرکت هاي عرضه کننده دل در ايران عبارتند از :هستي ، پارسيان ، ديجيتال و چند تاي ديگر.

پ) Toshiba : اين شرکت ژاپني (؟) نيز در زمينه توليد لپ تاپ يد طولائي دارد بطوريکه گستره مدل هاي آن بسيار زياد است و در اين زمينه طرفداران خود را نيز دارد (به شخصه آن را توصيه نمي کنم!) شرکت هاي عرضه کننده آن در ايران عبارتند از : نقش ، رايانه همراه  و پارسيان.

ت) Lenovo : شرکت IBM را که به خاطر داريد؟ لنوو از اين پس لپ تاپهاي IBM را با اين مارک جديد به بازار عرضه ميکند. مشخصه اين کامپيوتر ها طراحي هاي نچندان دلچسب ولي کيفيتهاي بسيار بالا بهمراه قيمتهاي نسبتا بالا باازاي مشخصات متوسط است که اگر به شکل ظاهري اهميت نميدهيد Lenovo براي شما ساخته شده است. شرکت هاي توزيع کننده اين لپ تاپ در ايران عبارتند از :نقش و هستي.

ث) HP : اين برند شايد تنها توليد کننده عمده لپ تاپ هاي با پردازنده AMD مي باشد و به همين خاطر قيمت تمام شده آنها به نسبت سايرين بسيار کمتر است که فاکتور خوبي است ولي چون مصرف برق اين پردازنده ها  به نسبت پردازنده هاي دو هسته اي اينتل ، بيشتر است لذا از عمر باتري کمتري برخوردارند(دقت کنيد فقط دو هسته اي ها برق کمتر مصرف ميکنند و مثلا مصرف يک پردازنده P4 بسيار بيشتر از  AMD دو هسته اي ميباشد).البته اين به آن معني نيست که HP لپ تاپ با پردازنده اينتل ندارد. شرکت هستي عرضه کننده HP در ايران مي باشد.

ج) Fujitsu Siemens: اين اتحاد ژاپني آلماني که در عرضه موبايل کاملا به بن بست رسيد اين بار در عرضه لپ تاپ موفق مينمايد لپ تاپ هاي اين شرکت به دو دسته عمده : Amilo ها و  Lifebook ها دسته بندي ميشوند که اولي لپ تاپ هاي متوسط با قيمت پائين و ديگري سري حرفه اي نوت بوک هاي اين شرکت است. هستي ارقام کامپيوتر و بهين تکنولوژي از شرکت هاي ارائه دهنده اين برند هستند.

نوت بوک هاي ديگر موجود در بازار به همراه گارانتي هاي معتبر آنها به اختصار عبارتند از :

Asus با گارانتي ديجيتال، Acer با گارانتي رسام موج ، Panasonic با گارانتي  نقش ،گيگابايت با گارانتي آواژنگ و چندين برند ديگر که شايد حتي به گوش تان هم نخورده باشد.

البته به برندهاي توليد کننده لپ تاپ ميبايست يک برند کاملا متفاوت با بقيه چه از لحاظ سخت افزاري و چه از لحاظ نرم افزاري و چه از لحاظ قيمتي اضافه کرد و آن چيزي نيست مگر لپ تاپ هاي بسيار زيباي iMac از کمپاني Apple که داراي سيستم عامل Mac OSx ميباشند که از زمين تا آسمان با ويندوز تفاوت دارد و اگر به سرتان زد از اين مدل ها خريد کنيد حتما يک بار اين سيستم عامل را امتحان کنيد(البته جديدا قرار است امکان نصب ويندوز بر روي Mac هم فراهم شود) از لحاظ قيمتي نيز اين لپ تاپ ها با سايرين تفاوت عمده دارند جائيکه قيمت آنها از دو ميليون تومان شروع مي شود.

خب حالا قصد داريم اين برندهاي ذکر شده را به ترتيب در دسته بندي اوليه مان قرار  دهيم:
1- لپ تاپ براي افراد عادي :
پيشنهادات: مطمئنا در اينجا بهترين گزينه لپ تاپ مشهور و پر فروش شرکت دل با نام
Dell inspiron 6400 قرار دارد(که در مدل پايه در حدود 840 هزار تومان و در بهترين مدل يک ميليون و دويست هرار تومان قيمت دارد) يک پله بالاتر از لحاظ قيمتي مطمئنا وايوهاي سوني سري  N ميباشد که پايه قيمتي معادل يک ميليون و صد هزار تومان دارند.

2- لپ تاپ براي طراحان و گيم باز ها:
در اين دسته به کارت گرافيک حداقل 256 احتياج داريم. مدلي که در اين رده يک سر و گردن از همه بالاتر است
Dell Latitude D820 ميباشد که کارت 512 مگابايتي دارد (و قيمتي در حدود يک ميليون و ششصد هزار تومان) انتخاب ديگر در اين رده لپ تاپ زيباي Vaio VGN-BX660P43 ميباشد که باقيمتي نزديک به يک ميليون و ششصد هزار تومان به فروش ميرسد.

3- لپ تاپ براي مديران مايه دار! :
بدون شک
Dell XPS M2010 با وزني معادل هشت کيلو و نيم! و مشخصاتي که کمتر کامپيوتر دسک تاپي به آن ميرسد و قيمتي که بسيار بسيار گران است (آنقدر گران که من هم نمي دانم چقدر است!)

4- لپ تاپ کار راه بنداز کوچولو :
در اينجا بر عکس بقيه قسمت ها آنچنان تنوعي نداريم و آنچه که من از بازار ميدانم اين مدل محدود به دو مدل وايوي سوني و يک مدل
Asus ميشود که سوني ها عبارتند از Vaio VGN- UX17  و UX19 که از لحاظ ظاهري تفاوت چنداني با هم نمي کنند و قيمت آتها هم از يک ميليون و ششصد هزار تومان شرو ع مي شود و مدل ASUS هم R2H نام دارد که خود Asus به آن لقب
(
UMPC = Ultra Mobile PC) داده است و برخلاف UX17 سوني که صفحه کليد کامل دارد ،اين مدل کاملا متکي به قلم نوري مي باشد. البته قيمت اين يکي را ندارم ولي با توجه به سابقه بالا بودن قيمت لپ تاپ هاي Asus  فکر نميکنم پائين باشد(نديد بالاي يک و نيم ميليون !)

 

یکشنبه 17 خرداد 1388 - 1:19:22 AM

ورود مرا به خاطر بسپار
عضویت در گوهردشت
رمز عبورم را فراموش کردم

آخرین مطالب


مهريه


تاريخچه ورزش


همه چيز در باره دارچين


تاریخچه گياه شناسي


نجوم در اشعارحافظ


فرق بين يک ستاره و سياره


مخترع گيتار


سازهاي ايراني


عرفان در شعر فارسي


برخي از ضرب المثل هاي ايراني


نمایش سایر مطالب قبلی
آمار وبلاگ

28722 بازدید

5 بازدید امروز

5 بازدید دیروز

24 بازدید یک هفته گذشته

Powered by Gegli Social Network (Gohardasht.com)

آخرين وبلاگهاي بروز شده

Rss Feed

Advertisements